PUPPYALBUM MAART 2021

6-6-2021

Ik moet mezelf ertoe dwingen om nogmaals achter de laptop te gaan zitten, we zijn beide harstikke moe maar morgen ga ik voor het eerst weer fulltime werken en dan komt er vrees ook ook niet veel van. Vandaag hebben we alle spulletjes opgeruimd van de puppy’s en het huis aan kant gemaakt. Ramen lappen binnen en buitenom, vloeren dweilen, en alles is weer spik en span voordat we de eethoek weer terug plaatsen. Dat is toch na al die tijd ook weer lekker moet ik zeggen! Het blijft iedere keer na een nestje een dubbel gevoel je bent er op het laatst zo aan toe, de vermoeidheid slaat toe, je bent vaker kribbig tegen elkaar, ik vrees dat het ook met de leeftijd heeft te maken haha! Maar ook heb je toch dat lege nestsyndroom het blijven toch hartverwarmende zwarte mormeltjes. Vooral zo de laatste 2 weken als ze steeds meer een eigen karaktertje gaan ontwikkelen en ze steeds vaker lekker ondeugend zijn. Maar ook na dit nestje hebben we bij alle baasjes een fijn gevoel dat de puppy’s een goed plekje krijgen om lekker eigenwijze lieve mooie donderstenen te gaan worden. Vrijdag waren al vroeg mijn collega Debby en Jorg bij ons om Jua op te halen. Debby vond het best spannend en kon bijna niet  meer wachten. Voor hun en hun 3 kinderen word het hun eerste hondje, we zullen hun zo goed mogelijk begeleiden. Daarna kwam Toon en dochter Laura hun pup Lot ophalen, zij hebben al een dalmatiër gehad dus wel ervaring met honden. En toen waren er nog 2 zaterdag, s’ morgens kwamen eerst Chester en Karin met hun zoon Abel, zij hebben de oom van hun pup Skye, in huis een Flatcoat van 10 jaar Floyd genaamd. Zo leuk Floyd heeft dezelfde vader ook Floyd genaamd als onze eerste Flatcoat Hope. Hoezo de wereld is maar klein!! Skye gaat waarschijnlijk nog zoveel leren van oom Floyd!  En als laatste kwamen Johan en Silvia met dochtertjes Sophie en Yinthe hun pupje Charley ophalen. Ook voor hun is het wel wat spannend omdat het hun eerste hondje is, maar zij wonen in Spijkenisse en gaan misschien trainen waar ook Marijke en Leonie van Pappa Thorben trainen en kunnen daar dan raad en daad vragen.  Zo weer een hele spannende hectische fijne tijd om af te sluiten wat de site betreft, hopelijk aan het einde van het jaar weer een nieuwe start met een nestje van onze Roxxi! pufffff  niet aan denken haha

3-6-2021

Het is de tijd dat langzaam aan de puppy’s uitvliegen naar hun nieuwe baasjes, er zijn er al enkele weg waarvan we hele leuke fijne berichtjes en filmpjes krijgen doorgestuurd. Bij de een gaat het s’ nachts harstikke goed bij een ander is dat toch nog wel een dingetje. Zoals ik tegen iedereen zeg De volhouder wint, zorg ervoor dat jij dat zelf bent, het lijkt eindeloos soms ik weet er alles van maar het komt goed. Ook hoor ik dat sommige nog niet alles opeten en vragen wat daar aan te doen, ik zou denk ik de eerste week het eten laten staan zodat de pup kan eten wanneer ze wil. Ze moeten nog zo wennen aan van alles en nog wat, maar na een weekje overstappen naar het eten aanbieden zo’n 20 minuutjes laten staan en dan weghalen. Na enige tijd hebben ze dan door het ze moeten eten wanneer het word neergezet anders is het helaas pindakaas! Dinsdag is Fjäll opgehaald door Harry en Ideke maar helaas ben ik vergeten om een foto te maken. Daarom straks een foto van Ideke op een eerder bezoek. Woensdag kwamen Andre, Diana en Anouk hun Abby ophalen, en ook Kenzo werd woensdag opgehaald door Tim en Robin. Voor Tim en Robin is het hun eerste hondje en zijn heel leergierig om er een goed hondje van te maken. Morgen vliegen er weer 2 uit en zaterdag gaan dan de laatste. Het is altijd een dubbel gevoel, je bent er echt aan toe om het normale leven weer op te pakken en weer wat meer rust te krijgen, maar je mist het toch ook wel die prachtige ondeugende zwarte monstertjes. Gelukkig blijven er van dit nestje 5 bij Martien trainen.

30-5-221

Gisteren zijn de eerste 2 puppy’s naar hun nieuwe baasjes gegaan, Pieter en Alies gaan Chinouk die zij zelf Suus gaan noemen een fijn thuis geven. Suus hebben we extra geselecteerd omdat Pieter met haar zal gaan jagen. We denken dat zij samen een goede combinatie worden. Daarna kwamen Leroy en Astrid zij gaan Coco die zij voortaan Mila noemen een fijn thuis geven. Van beide hebben we al gehoord dat ze het heel goed doen Mila s’nachts wat minder maar dat gaat helemaal goed komen.  Vandaag was het een heerlijke dag en hebben we volop genoten van de puppy’s. Eerst thuis een grote bak met water voor de afkoeling erbij gezet waar ze schoorvoetend ingingen. Wel leuk om te zien dat ze ook daar na verloop van tijd steeds baldadiger in werden. Wat later in de middag zijn we naar een prive vijvertje van bekende geweest om ze voor het eerst samen met Happy kennis te laten maken met wat groter water. Wat een dappere dodo’s zijn het toch binnen een mum van tijd waren ze in het water en stoere bink Chunk (bruin bandje) heeft ook echt al een stuk gezwommen. Natuurlijk net als je de camera niet klaar hebt maar wel gaaf om te zien. Ze zijn er echt aan toe om naar hun eigen plekje te gaan en daar alle avonturen te gaan beleven. Wij ook wel een beetje moet ik bekennen haha!!

27-5-2021

Gisteren hebben we de knoop door gehakt en de nieuwe baasjes laten weten welk pupje ze gaan krijgen. Het lijkt erop dat iedereen er heel content mee was, sommige wisten al welk pupje waarschijnlijk kregen andere hoopte erop. Tussen de buien door  hebben we ze de afgelopen week een voor een apart genomen en gekeken welke pup het beste bij welk gezin past volgens ons. Er zijn baasjes bij  die al meerdere honden hebben gehad zelfs ervaring met Flatcoats, andere gaan er ook mee jagen, en weer andere gezinnen gaan voor het eerst beginnen aan een hond. Daarbij komt dan ook nog of er jonge kinderen in huis zijn of al jonge volwassenen. We proberen overal rekening mee te houden en te kijken hoe we het beste een match kunnen maken. Maar uiteindelijk komt het toch bij de nieuwe baasjes liggen hoe het hondje zich gaat ontwikkelen. Het is vooral belangrijk om met veel liefde maar wel consequent het pupje op te voeden. Een pup heeft vooral de eerste maanden heel veel rust nodig en vooral met jonge kinderen moet je daar op letten. Maar we hebben er vertrouwen in dat de gezinnen waar de pups naar toe gaan er met heel veel liefde stabiele lieve honden van gaan maken. En natuurlijk staan wij klaar indien nodig en gewenst  met raad en daad. Dat word ook makkelijker omdat 5 pups starten met de puppytraining bij Martien, maar ook voor de andere baasjes staan we klaar om te helpen indien nodig.

Reutje All-In Black Passion Fjäll (zwart bandje) gaat naar Harry en Ideke in Gerwen

Reutje All-In Black Passion Cuby ( paars bandje) gaat naar Tim en Robin in Sint Oedenrode

Reutje All-In Black Passion Chunk (bruin bandje) gaat naar Chester en Karin in s’Heer Arendskerke

Teefje All-In Black Passion Curly (zonder bandje) gaat naar Jorg en Debby Sint Oedenrode

Teefje All-In Black Passion Chique ( oranje bandje) gaat naar Johan en Silvia in Spijkenisse

Teefje All-In Black Passion Chiva (blauw bandje) gaat naar Andre en Diana in Wijk en Aalburg

Teefje All-In Black Passion Chinouk (geel bandje) gaat naar Pieter en Alies in Wanssum

Teefje All-In Black Passion Coco (wit bandje) gaat naar Astrid en Leroy in Herpen

Teefje All-In Black Passion Chill (rood bandje) gaat naar Toon en Juliette in Baarle Nassau

Hopelijk is het morgen eindelijk wat mooier weer en dan zal ik proberen van elk pupje apart een foto te maken !

25-5-2021

We gaan er maar weer eens voor zitten om de site bij te werken, niet altijd zin in na een dag van bezoekjes en heen en weer gesjouw met de puppy’s met dit weer. Het is echt zo jammer dat we dit weer hebben, deze periode is het juist zo leuk als het mooi weer is om dan lekker in het tuintje erbij te gaan zitten en ze te observeren. Nu komt het er vaak op neer dat ze buiten zijn en dat het dan begint te regenen. Natuurlijk zijn ze niet van suiker en als ze volop aan het spelen zijn is een spetter regen niet erg, maar ze mogen niet van mij in de regen gaan slapen. Dachten wij slim te zijn dit jaar om er een tent boven te plaatsen maar die monstertjes gaan altijd zo liggen dat ze niet meer onder de tent liggen maar net erlangs. Dus dan weer sjouwen en alles naar binnen maar daar hebben ze wat minder ruimte om te spelen. Vanmiddag was het een wat langere periode droog dus hebben we wat testjes gedaan met een duivenvleugeltje en een kraaien vleugel. De laatste hebben ze meestal niet graag omdat daar meestal een aparte geur aanzit die honden niet lekker vinden, er waren er toch wel bij die na wat oefenen ze beide toch wel interessant vonden en zelfs was er eentje bij die het al mooi terug wilde brengen naar Martien. Morgen nog maar eens proberen het zijn natuurlijk maar moment opnames maar wel leuk dat er eentje echt uit springt lijkt erop. Pieter is een a.s. nieuw baasje en is een jager dus daar willen we wel echt diegene plaatsen met het meeste jacht instinct. Tuurlijk zijn het allemaal puppy’s die heel graag werken en een grote “will too please” hebben, maar je hebt er altijd wel een uitslovertje tussen zitten.  Onze dame in rood bleek toch niet zo’n bitch te zijn als wij dachten als je haar uit de roedel haalt en ze er alleen voor staat om dingen te ondernemen. Het is net als met mensen in een groep het grote woord voeren maar alleen toch niet zo’n held zijn. Daarom is het goed om de oefeningen een paar keer te herhalen, je kunt wel eens je dag niet hebben haha!  Ook heeft Martien eerst vanaf de poort een paar keer met een alarmpistool geschoten, daarna wat dichterbij ook dat ging prima. Niet eentje had een schrikreactie sommige keken een keertje op zo van he wat is dat, maar andere  gingen onverstoorbaar door met wat ze aan het doen waren en keken niet op of om. Dat is fijn met oud en nieuw voor het vuurwerk, altijd erbij blijven maar geen extra aandacht geven voor als het begint te knallen. Laat zien dat jezelf er ook niet op reageert zodat de hond merkt dat jijzelf er ook niet van verschiet, mocht de hond wel een reactie geven kunnen je hem met je stem gerust stellen, maar zeker niet op gaan pakken en “och garum” kom maar hier want dan bevestig je juist dat er iets ergs aan de hand is en word het juist steeds erger. Morgen nog weer slecht weer voorspeld dus maar weer een droog moment eruit pikken om ze op de proef te stellen.  Nog eventjes vol houden en dan krijgen we weer wat meer rust, maar ook minder puppy knuffels!

17-5-21

Het is nu in deze fase een drukke tijd, de pups groeien en groeien wat ook betekend veel meer eten poepen en piesen! vanaf gisteren doen we de brokjes niet meer weken maar geven we het water gewoon apart en en eten ze droge brokjes. De eerste keer keken ze echt omhoog zo van hallo, wat moeten wij met dit harde vreten haha maar eenmaal voorzichtig geprobeerd ging het net zo snel naar binnen als het papje. We hebben het druk met de bezoekjes van alle nieuwe baasjes want iedereen is zo enthousiast en kan bijna niet meer wachten tot hun eigen pupje bij hun komt wonen. Ik zie vooral in de oogjes van de kinderen naar het verlangen van wanneer het zover is. Woensdag komt de DA de pups nakijken en de eerste inenting geven, en hopelijk gaat het wat beter met het weer, de pups hebben echt  steeds meer de ruimte nodig. Helaas hebben we bericht gehad  dat de puppytest niet doorgaat dus de opdracht om goed te selecteren welke pup waar naar toe gaat doen we nu zelf zo goed mogelijk. We hebben er wel vertrouwen dat het goed komt.

13-5-2021

Dinsdagavond  heb ik een telefoontje gekregen van de FRC dat ze niet voldoende vrijwilligers hebben die de puppytest willen afnemen nu er nog steeds beperkingen zijn t.a.v. Corona. Dat is teleurstellend maar niets aan te doen, Martien en ikzelf zullen nu samen kijken wat een beetje de karaktertjes van de puppy’s zijn, en welke het meeste jachtinstinct lijkt te hebben. Natuurlijk zijn dit allemaal maar kleine verschillen en werklust hebben ze allemaal maar sommige lijken er iets meer interesse in te hebben. De puppy’s zijn nu 5 weken en ze doen het geweldig, ze zijn steeds langer wakker en dat betekent ravotten, ze kroelen en knokken steeds meer met elkaar, het is soms komisch om te zien hoe ze elkaar in de oortjes of poten bijten. Oh jonge jonge en dan word er gejankt, en 10 seconden later liggen ze gemoedelijk over elkaar te slapen. Vandaag zou de chipper komen tussen 3-5 uur en tuurlijk komt ze dan een half uur te laat. Maar beter laat dan nooit, alle pups zijn gechipt en DNA afgenomen. Bij de Raad van Beheer hebben ze sinds dit jaar alles verandert er is een heel nieuw systeem om alles in te verwerken, daar zal ik me maar eens in gaan verdiepen. Het moet als het goed is allemaal makkelijker zijn gemaakt maar ik hoor ook wel van andere fokkers dat het nog niet altijd goed werkt. Volgende week maar eens voor gaan zitten.

6-5-2021

Gisteren waren de puppy’s alweer 4 weken wat gaat het toch snel, Martien en ik zeggen wel eens tegen elkaar is het nu dat deze pups zo makkelijk zijn, of zijn wij zelf steeds meer relaxt, kan ook natuurlijk. Je weet steeds meer wat je ongeveer kunt verwachten, en de pups doen het ook echt heel goed. Ze zijn gisteren weer ontwormt dat gebeurt nu om de 2 weken, dat is belangrijk omdat puppy’s daar heel gevoelig voor zijn. Het eten van het papje van de puppybrokken gaat ook steeds beter, langzaam aan laten we de brokjes na deze week wat minder weken ze moeten natuurlijk wennen het is zo anders als lekker aan de melk bar van Happy! Het word nu ook echt tijd dat het wat beteer weer word zodat ze overdag naar buiten kunnen. Ze zijn er aan toe om meer te gaan ravotten en stoeien met elkaar. Hopelijk word het in het weekend lekker weer zodat we ook dat kunnen gaan doen. Vandaag zijn vanavond Rhode en Liam komen logeren en blijven morgen ook hier. Dat is zo leuk om te zien hoe goed ze daarmee omgaan. Rhode is al een volleerde plasjes en poepie ruimer, maar zij heeft nog herinneringen aan het vorig nestje van Happy. Liam kijkt nog wat meer de kat uit de boom maar ook dat komt wel goed.

Gelukkig lukt het nu wel om de foto’s te uploaden!

29-4-2021

Weer eventjes tijd vrij gemaakt om de site bij te werken, je bent zo druk met van alles en nog wat dat zoiets er soms bij inschiet. Er zijn al verschillende a.s. baasjes op bezoek geweest om de puppy’s te bewonderen. Het is leuk om iedereen zo enthousiast te zien, de meeste hebben nog nooit zo kleine puppy’s gezien maar zullen verbaasd zijn hoe hard de kleine zwarte monstertjes zullen groeien vanaf nu.

Dinsdag waren Marijke, Ari en Leonie de baasjes van pappa Thorben  op bezoek en ook zij waren heel blij met dit mooie nestje. Ze hadden er een drukke dag met verschillende bezoeken aan ons Brabantland van gemaakt. Normaal blijven ze lekker samen eten maar dan doen we dat volgende keer gewoon weer.

Vandaag zijn we er eindelijk aan toe gekomen om de nageltjes te knippen. Ik denk dat Happy er blij mee zal zijn. En ook hebben de puppen vandaag geproefd van hun eerste papje van geweekte puppybrokjes. Wat we al eerder hebben gezegd: het zijn slimme pupkus! alle gekheid, maar vaak moet je de eerste keer ze echt met hun snoetje in de pap drukken voordat ze snappen dat het iets eetbaars is en gaan ze dan heel voorzichtig met hun tongetje het oplikken. Maar deze pups snappen het meteen en beginnen meteen met het proeven van het papje. Tuurlijk is dat in het begin weer wennen voor hun darmstelsel en kunnen we weer rekening houden met wat diarree. Maar dan maar wat meer oppoetsen en na een paar dagen zijn de puppy’s er helemaal aan gewend. Het blijft voorlopig wel dat ze het toetjes bij mamma Happy krijgen.  Het lukt momenteel niet om de bijbehorende foto’s te uploaden. Ik zal het later alsnog proberen!

Nog vlug eventjes de tijd om de site weer wat bij te werken, voordat het volgende bezoek komt om de puppy’s te bewonderen. Vanaf nu is de rust over en word het drukker en drukker. Veel bezoek wat altijd heel leuk is, want de meeste mensen zijn zo enthousiast om de pups vanaf zo klein te zien. Het gaat hard nu ze groeien als kool en willen steeds vaker en langer drinken, terwijl Happy meer zoiets krijgt van: mij ff niet bellen!! Ik snap dat ook wel als je ziet dat het steeds harder gaat het drinken en ook met de nageltjes krassen ze flink over Happy’s borsten. Morgen maar eens kijken of we tijd hebben om de nageltjes te knippen zodat het voor Happy wat comfortabeler word. Normaal slijten de nageltjes als ze buiten over de stoep of straat lopen maar nu nog moeten we dat zelf knippen. Dat is altijd nog wel een klus tel maar uit 10 nageltjes x 9 pups, en die verzetten zich dan ook nog flink. Maar Martien is daar steeds behendiger in geworden, haha gewoon goed stevig vasthouden en knippen maar, niet te flauw en voorzichtig dat werkt niet. Ondertussen hebben er een paar wat dunnere poepjes gehad zoals verwacht na het ontwormen, maar het is al weer redelijk onder controle met het geven van de antibiotica die we daarvoor al in huis hadden. De pups worden volgende week woensdag al weer 3 weken wat gaat het toch hard, Dinsdag  komen Marijke Ari en Leonie de baasjes van Thorben het nestje bewonderen, supergezellig altijd, zij zijn ook heel benieuwd naar de puppy’s van Thorben.

21-4-2021

Vandaag is een feestdag in huize van Eck!! Martien word vandaag 70 jaar wat toch een mijlpaal is denk ik, dus vanavond een klein corona feessie!!! Maar eerst natuurlijk nog alle aandacht voor Happy en pups het gaat echt supergoed, ze eten, piesen en slapen en dat wil je graag zodat ze zonder problemen lieve mooie hondjes worden. Je merkt dat Happy iets meer afstand neemt ze gaat wat vaker uit de werpkist en vertrouwd erop dat ze het ook een korte tijd zonder haar kunnen. De eerste tijd wilde ze meteen na het doen van haar behoefte met het uitlaten als een speer terug naar de pups, maar daar is ze wat minder gestrest in. Lekker ff door het bos rennen vind ze nu prima. Omdat de pups vandaag 2 weken zijn worden ze voor de eerste keer ontwormt. Je moet gewoon lachen als je ziet wat voor een rare bekkies ze trekken als ze de pasta proeven. Ja dat is niet dezelfde smaak als de moedermelk van Happy. Nu maar hopen dat ze niet aan de diarree raken van de pasta dat gebeurt wel eens ooit, maar ook daar zijn we op voorbereid. We hebben daar al de medicatie voor in huis, mocht dat gebeuren. Het is dan met een dag of 2 weer over, wel fijn als je al die dingetjes al met andere nestjes hebt meegemaakt zodat je niet zelf meer in de stress schiet.

13-4-2021

De puppy’s zijn vandaag bijna 1 week oud en ze doen het geweldig. Ik moet zeggen dat we tot nog toe nog niet zo’n makkelijk nestje hebben gehad. Happy regelt alles zelf en omdat de pups qua gewicht dicht bij elkaar liggen hoef je niet bij de voedingen scherp op te letten dat de kleintjes genoeg aan de beurt komen. Happy heeft 9 tepels dus met 9 pups is het appeltje eitje! We hebben het nu ook pas over de eerste week dat is nog rustig aan! Als de puppy’s over 1 week of zo wat gaan rondstappen en de oogjes open gaan dan word het langzaamaan drukker en drukker. Vooralsnog is het genieten geblazen en genieten van de rust. Voor mij ook fijn om weer wat op kracht te komen.  We hebben de eerste afspraken voor volgende week gepland en zijn heel benieuwd wat de beoogde baasjes van de pups vinden.

7-4-2021

Het nestje van All-In Black Passion Happy  roepnaam  “Happy” en Mandaral Ivar Merlin roepnaam “Thorben”  is afgelopen woensdag geboren. Na een ogenschijnlijke makkelijke bevalling heeft Happy 3 reutjes en 6 teefjes mogen baren. Alle puppy’s zijn in goede gezondheid en liggen wat gewicht kort bij elkaar, zodat we er niet heel scherp op hoeven te letten dat de kleintjes eerst moeten drinken. Tot nu toe verloopt alles heel relaxt en zoals al met eerdere nestjes bleek is Happy een geweldig moederke!  Omdat mijn gezondheid nog steeds niet optimaal is zal de eerstkomende dagen waarschijnlijk wat minder op de site worden geplaatst, maar daar hebben we nog alle tijd voor de komende weken.

ALLE PUPS ZIJN AL VERDEELD ONDER DE NIEUWE BAASJES!

3 maart 2021

Yes, helemaal blij de echo van vandaag heeft uitgewezen dat Happy en Thorben als alles goed gaat in April een mooi nestje gaan krijgen. Hopelijk kunnen we de mensen op de wachtlijst blij maken met een mooie lieve pup!

7-02-2021

Dit weekend is hopelijk een weekend om te herinneren, een prachtig landschap met een dikke laag sneeuw die we in jaren niet meer hebben gezien.

Maar voor ons een speciaal weekend omdat Happy op vrijdag en op zaterdag succesvol is gedekt. Beide keren waren ze na de dekking goed gekoppeld, nu natuurlijk afwachten of ze drachtig is, we willen de echo 3 Maart plannen en als dat positief is zullen er 9 April puppy’s zijn!!

23-1-2021

                                            Eindelijk is het zover Happy is vandaag loops geworden!

Nu begint het aftellen, Na een dag of 10 gaan we voor het eerst progesteronwaarde laten prikken bij de DA, als de waarde hoog genoeg is (meestal gebeurt het prikken een keer of 3)  en we een GO krijgen van de DA gaan we op pad richting Thorben. Als de dekking achter de rug is laat ik het weer weten.

13-1-2021

Alle bezoekers aan deze site een gezond en hopelijk snel weer een “normaal” 2021 gewenst!

De verwachting was dat Happy in December loops zou worden maar dat is tot nog toe niet het geval. We rekenen nu dat het ergens in Januari of Februari het zover is maar de natuur laat zich niet dwingen. We weten in ieder geval  dat Happy puppy’s kan krijgen dit zal als alles goed gaat haar 3de nestje worden. Dus zit er niets anders op dan afwachten!!

03-12-2020

In het voorjaar van 2021 is er een nestje gepland met Happy!