PUPPYALBUM SEPTEMBER 2022

In september 2022 zullen als alles goed gaat Happy en Orin een nestje krijgen.

13 november 2022

He he, eindelijk weer wat meer rust om weer wat te schrijven, nadat we een hele fijne puppytest achter de rug hebben zijn de eerste puppy's aan het uitvliegen. We hadden echt heel veel geluk de dag startte nog wat donker en frisjes maar naarmate het wat later werd kwam de zon door en werd het een stalende dag. Zo met 4 testers gaat het snel, om half 11 gestart met testen en alle pups getest om 3 uur. Het hele nestje vonden ze heel stabiel en erg mensgericht. Zoals ik dat al vaker heb gezegd mede dankzij onze knuffelkleinkinderen die als ze bij ons zijn de pups geen kans geven hupsakee op de hand en knuffelen maar haha. Nadat de test achter de rug was hebben we s'avonds gebrainstormd welke pup waar naar toe en daarna de mensen op de hoogte gebracht. Wat was iedereen blij met de pup die hun werd toegewezen altijd weer een opluchting. en daarna is de uittocht begonnen. We hebben nu nog 4 pups thuis waarvan de laatste 21 november vertrekt, heel dubbel we zijn echt toe aan weer wat meer rust en vrijheid maar gaan die lieve zwarte mormels ook echt wel missen.

30 Oktober 2022

Wat een prachtig weer is ons met de puppy's gegund, ook voor al het puppy bezoek is het leuk om samen met de puppy's in het tuintje te knuffelen. Nadat vrijdag de DA is geweest en de pups zijn nagekeken en gevaccineerd is het nu genieten geblazen. Ondanks dat we beide moe zijn, zijn we ook heel blij alle pups weer goed eten en aankomen. Zaterdag waren Els en Richard op bezoek en die hadden wat vleugeltjes bij om te kijken of er al pups bij waren die geïnteresseerd waren en wilde apporteren. Het was de eerste keer dat ze in plaats van op het gras nu op de stoep waren. Alles is vreemd zo voor de eerste keer dus in het beginne waren ze wat afwachtend maar toch waren er wel bij die het wel spannend maar ook interessant vonden en het oppakte. Het is maar een momentopname maar Martien gaat het deze week nog eens bekijken en natuurlijk vrijdag met de puppytest dan moet het een en ander wat meer duidelijk zijn. We gaan hopen dat het goed weer blijft, het hoeft niet zo warm te zijn maar droog zou heel fijn zijn.

26 Oktober 2022

Vandaag was weer zo'n dag heel erg druk, kleinkinderen bij ons en hebben ook vakantie en willen van alles ondernemen, en veel bezoek voor de puppy's gepland en later kwam ook nog de chipper. We boffen wel erg met het weer, het is toch wel heel apart eind Oktober en dan 20 graden. De puppy's genieten volop met spelen kroelen met het bezoek en samen stoeien. We hopen dat het zo blijft.

23 Oktober 2022

De puppy's zitten steeds vaker buiten in het tuintje, en worden steeds meer echte duveltjes! Ze knokken er volop op los, en er is nog niet echt iets van te zeggen welke ware duvels zijn of toch meer een engeltje. Het zijn elke keer weer van die momentopnames welke er bovenkomen drijven als donderstenen of een wat terughoudend hondje. Ze zijn daar nog te weinig voor wakker , het is elke keer zo'n 15 a 20 minuten spelen en ravotten en dan BAM vallen ze weer in een diepe dromenland. Ze gaan steeds langer wakker zijn in de komende weken en dan kun je op een gegeven moment een patroon herkennen, het word nu wel steeds leuker om een nestje te hebben en het is nu ook niet meer zo zorgelijk ze kunnen wat meer tegen een stootje. Het is toch best een grote zorg om zo'n groot nest allemaal goed op te laten groeien, maar so far so good. Woensdag 26 Oktober worden de pups gechipt en zullen de pups hun stamboomnaam krijgen. En vrijdag 28 Oktober komt onze dierenarts voor de eerste vaccinatie en alle pups controleren op uiterlijkheden en gezondheid. Dat is ook altijd weer een spannend moment in het opgroeien van de puppy's voor ons is alles ogenschijnlijk prima in orde maar you never know. Op vrijdag 4 November komt de FRC met 2 teams de puppytest afnemen. Ze hebben aangegeven dat ze met 4 personen komen anders wordt het een veel te lange dag voor de puppy's en natuurlijk ook voor de testers. Sommige moeten meer als 1,5 uur rijden om te komen testen en van te voren weet je nooit wat voor een weer het wordt, dus dat verdiend ook wel respect. Ik zelf ga ook weer de goede kant op met mijn gezondheid en heb nu een week herfstvakantie dat is wel lekker.

19 Oktober 2022

Gisteren zijn de puppy's voor het eerst buiten geweest het was mooi weer en lekker temperatuurtje als het zonnetje schijnt. Rhode en Liam waren bij ons en wilde graag helpen Oma Oma mogen we mee de puppy's naar buiten doen? Natuurlijk maar dan moeten jullie er ook wel op letten buiten en ze wat knuffelen zodat ze de nieuwe indrukken niet eng vinden hoor! Haha dat namen ze heel serieus hoor zo leuk om te zien. En vandaag dus opnieuw toen het middagzonnetje doorkwam weer lekker naar buiten. Toevallig waren ze de bomen in de gemeente tuin langs het huis aan het snoeien maar dat vonden ze totaal niet eng en Martien heeft bij de poort en daarna wat dichterbij met een alarmpistool geschoten maar ook daarbij geen reactie sommige wat alert opkijken maar geen schrikreactie. Happy heeft echte bikkels gekregen en oh ja ook ons Meske is een echte bikkel! Hopelijk blijft het nu zo goed gaan ook met onze gezondheid gaat het weer wat beter, dus nu het weer zo blijven en dan krijgen we nog mooie weken.

17 Oktober 2022

Normaal probeer ik woensdag en zondag wat te schrijven, maar we hebben niet echt een fijne week achter de rug. Alle puppy's zijn flink aan de diarree geweest en een dag later was ook Happy aan de diarree en aan het overgeven. We hebben daarin niks afgewacht en hup ontlasting opvangen en samen met Happy naar de dierenarts. Happy heeft een spuit gehad tegen het braken en een kuurtje en in de ontlasting van de pups was niets te vinden, maar bij pups mag dat sowieso niet te lang duren dus ook die hebben een kuurtje gekregen. Kun je jezelf voorstellen wat een zooitje het was met 12 pups aan de diarree haha maar gelukkig was het snel weer over, maar toen werden Martien en ikzelf flink verkouden tjonge jonge echt balen. Ik ben vanmorgen naar de huisarts geweest en wat ik al een paar jaar heb verkoudheid gaat dat over in een longontsteking. Dus we hebben echt een stap terug gedaan met meer rust voor ons. Maar gelukkig gaat het weer prima met de pups en dat is het belangrijkste. Ik sluit nu maar af zodat ik weer wat rust pak en probeer woensdag weer wat te plaatsen.

12 Oktober 2022

Het vrije dagje is weer volgepropt met actie, s'morgens vroeg werden de Rhode en Liam afgezet voor 2 daagjes logeren en vrienden kwamen ook eventjes het nestje bewonderen. Natuurlijk al vroeg opstaan om alles weer te soppen en te wassen vlug stofzuigen en wat eten en dan komen de a.s. baasjes van het enigste teefje hun pupje bewonderen. Voor hun natuurlijk een extraatje omdat er maar een teefje is dat ze meteen weten welk pupje hun nieuw huisgenootje gaat worden. Het leek erop dat er meteen een klik was ze konden niet genoeg krijgen van het knuffelen! Nicole geeft aan dat ze ook graag bij Martien komt trainen voorlopig wat best een opgaaf is want ze moet meer als 1 uur rijden. Nadat Nicole weg was nog snel met de kleinkinderen naar de winkel een cadeau kopen voor onze zoon Roy die morgen jarig is. Martien had ondertussen de pups weer allemaal ontwormt want ze zijn morgen 4 weken. Daarna weer het papje eten en het dagje zit er weer bijna op.

9 Oktober 2022

Een druk weekend is weer bijna achter de rug, langzaamaan hebben steeds maar baasjes de puppy's bewonderd. Het is fijn om te horen dat iedereen het mooie pupjes vinden, het beginnen nu ook echt hondjes te worden. Vanaf donderdag zijn we begonnen met geweekte puppybrokjes eerste dagen 1x en vanaf gisteren 2x per dag. De eerste paar keer is het bij de etensring zetten en letterlijk met hun bekjes in de pap duwen sommige moet je dat een paar keer doen en andere snappen het meteen. we hebben speciaal een extra ring gekocht want 12 pupjes aan 1 ring zou wel heel krapjes worden. tussen 2 bezoekjes in hebben we ook nog de nageltjes geknipt, dat is ook altijd wel een dingetje. Ikzelf vind het knap hoe Martien dat doet, hup in de houtgreep en knippen maar! Het word nu wel als ze aan het papje zitten aanpoten met poepjes ruimen want daar heeft mamma niet meer zoveel zin in, wat ik ook wel weer snap haha.

2-Oktober 2022

Dit weekeinde was het tijd voor de eerste bezoekjes van de aanstaande baasjes. Voor de meeste mensen is het de eerste kennismaking met pupjes die nog zo klein zo, en dat is altijd weer vertederend om te zien. De puppy's en Happy gedroegen zich voorbeeldig moet ik zeggen, zelfs met de poepies en de plasjes leken ze zich wel in te houden. Ze hadden de boodschap begrepen die we hadden medegedeeld: Denk erom netjes zijn en niet alles onder poepen haha! Ja dat zou wat zijn als ze dat al begrepen op deze leeftijd. Vanaf nu zal dat allemaal wel erger worden eind van de komende week gaan we starten met een papje van geweekte brokjes en dan begint het geklieder en geknoei. Maar ook dat hoort erbij en komen we ook weer door. Het allerbelangrijkste is dat alles goed gaat met Happy en haar pupjes en tot nu toe is dat zo en mogen we zeker niet klagen met zo'n groot nest. Aankomende woensdag moet ik ook werken we hebben dan studiedag van school dus weet ik niet of er tijd is voor een update anders weer het volgend weekend als er geen bijzonderheden zijn.

28 september 2022

vandaag zijn de pups 14 dagen dus tijd om ze voor de eerste keer te ontwormen. Dat is altijd een dingetje want dat is natuurlijk niet zo lekker als mammamelk! Zeker met 12 pupjes duurt het eventjes de ene vind het best en lebbert het zo naar binnen en de ander weet niet hoe snel hij het weer uit kan spuwen. Dus dan nog maar weer een keer een beetje erbij, het is heel belangrijk om de pups om de 2 weken te ontwormen ze zijn daar heel gevoelig voor. Bijna altijd zijn ze daarna wat aan de diarree omdat ze dat vreemde drankje niet goed verteren maar dat houden we goed in de gaten. Daarna alles goed ontsmet met dettol en verschoond en weer terug in de werpkist. Sommige vonden het nodig om eventjes aan de bar te gaan hangen haha. Dat was het signaal om de doodlig stangen weg te gaan halen zodat ze niet klem komen te zitten. Deze stangen zitten na de geboorte in de werpkist om te voorkomen dat de moederhond niet op de pups gaat liggen, maar nu zijn ze zo groot en bij kracht om zelf weg te kruipen.

25 september 2022

Nu nog eventjes de site bijwerken, en dan is het weer klaar voor de zondag! Het gaat goed met Happy en de puppy's, Happy eet goed en gaat zelf iedere keer de werpkist in om te voeden. We zijn wel gestopt met de Nourrinou Bibi er waren een paar pups wat aan de dunnere poepjes en dat moeten we niet hebben. Ik denk dat het darmkanaal wat minder goed tegen de melk kunnen op geitenbasis er gaat natuurlijk niets boven moedermelk. Vandaar doen we het nu anders, we leggen de lichtste pups nu eerst apart aan de borst en als die genoeg hebben mogen de andere pups. Blijkbaar heeft Happy meer als genoeg melk want ze komen allemaal aan. Van de meeste puppy's zijn de oogjes open en steeds meer gaan ze wankelend en wel proberen te lopen, dat is echt zo grappig om te zien. Het word nu echt steeds leuker maar ook meer werk. Ze poepen en plassen natuurlijk ook steeds meer. Over een paar dagen worden ze voor het eerst ontwormt dat is ook altijd weer een hele belevenis!

21 september 2022

Vandaag weer een druk dagje, het is mijn vrije dag van school maar met als we een nestje hebben dan is het ook deze dag aanpoten. Eerst maar eens de hele boel verschonen en schoonsoppen, zeker met zoveel pups is het belangrijk om alles zo schoon mogelijk te houden, je wilt zolang mogelijk voorkomen dat het gaat ruiken. En natuurlijk waren ook Rhode en Liam onze kleinkinderen vandaag bij ons. Zij genieten zo van de puppy's het is nu alleen nog maar kijken maar straks is het ook plasjes en poepies mee opruimen. We ondersteunen Happy een paar keer per dag om enkele pups aan de nourrinou bibi te leggen. Sommige moeten we een beetje ondersteunen andere zuigen zich meteen vacuüm en hupsakee vol door tot het buikje gevuld is. Ook met Happy gaat het goed ze eet niet maar vreet maar dat snappen we natuurlijk goed als je zoveel puppy's moet voeden. Vandaag een hele mooie kaart vanuit Frankrijk gekregen van Christelle en pappa Orin. Zij leven ook heel erg mee harstikke fijn.

17 september 2022

Woensdagavond waren de tekenen voor ons duidelijk dat Happy het niet vol zou houden tot vrijdag om te gaan bevallen. Ze was erg onrustig en hijgerig, het was duidelijk dat de weeën waren begonnen. Dus alles klaargemaakt want wederom zou het gaan beginnen in de nacht. De eerste pup diende zich aan om vijf voor half 1 en werd al snel opgevolgd door nr 2- 3 en 4, allemaal reutjes. Daarna viel het een tijdje stil tot een uur of half 3 en oeps daar was weer een pup en ja hoor een reutje. Nr 5 was een stuitbevalling net als nr 7 en 9 maar met wat hulp van mij ging dat ook goed. Ondertussen keken Martien en ik elke keer naar elkaar na weer een reutje zijn we nu zo moe dat we geen verschil meer zien tussen een reutje en een teefje??? maar nee hoor alle 11 verwachte pups waren reutjes, nog nooit meegemaakt maar het was niet anders. Toen reutje 11 om half tien was geboren en we wat hadden opruimt ben ik eventjes op mijn bed gaan liggen maar een uurtje later stond Martien naast me met de mededeling dat er nog eentje was geboren en je gelooft het niet dit was ons powergirl een teefje!! Alle pups doen het goed en drinken zelf bij Happy en er was niet echt een groot geboortegewicht verschil, maar we hebben toch besloten om een paar keer per dag afwisselend wat pups aan de nourrinou bibi (of zoals Martien zegt aan de kunsttiet) te laten drinken zodat Happy het niet te zwaar krijgt. Tot nu toe ziet alles er goed uit en duimen dat het zo voorspoedig blijft gaan. Nu we wat mensen zijn verloren die op de lijst stonden voor een teefje hebben we nog reutjes beschikbaar.

7-9-2022

Vandaag zijn we met Happy naar de dierenarts geweest om een röntgenfoto te laten maken. We vonden dat ze erg zwaar werd en ze is ook best vermoeid. Het is dan wel fijn om voor de bevalling te weten hoeveel pups ze draagt, zodat je zeker ook weet wanneer ze klaar is. Er waren op de foto 11 pups te zien, dus zeer begrijpelijk dat ze moe is en zwaar. Daarom hebben we ook besloten om de werpkist vandaag op te zetten zodat ze alle tijd heeft om er aan te wennen. Volgende week vrijdag is haar 63 dag, maar we denken niet dat ze zolang wacht!

31 augustus 2022

Uit de echo bleek dat Happy drachtig is van een groter nest, er mogen nog mensen bij op de wachtlijst!