PUPPYALBUM MEI 2022

In mei 2022 zullen als alles goed gaat Roxxi en Thorben een nestje krijgen.

2 jULI 2022

Afgelopen maandag morgen al vroeg kwamen Philip en Nicole hun pupje Rokx eindelijk ophalen. Ze konden niet meer wachten zo keken ze er naar uit. Philip was helemaal dol op bandje oranje en liet dat ook ieder bezoekje duidelijk blijken, en wij zijn de rotste niet haha dus werd het pupje oranje. Nee nee er waren geen hele grote verschillen tussen de pupjes alleen bandje rood vonden we kon beter naar baasjes met ervaring met honden en roze leek het meest op pappa Thorben dus vonden we dat die naar Frankrijk moest gaan. Dus hupsekee bandje oranje naar de man met het oranje shirt aan met bezoek, hint hint!! En dan vandaag de laatste pup die nu vertrekt onze Diva bandje rood werd vanmorgen opgehaald door Peter en Marjon die voortaan Ella word genoemd. Peter heeft donderdag zijn laatste werkdag gehad hij is met pensioen dus mooi alle tijd om Ella op te voeden. Peter heeft ook al ervaring met een flatcoated en jachttraining gedaan dus vonden we die het meest geschikt om bandje rood naar toe te doen. Beide pupjes zullen zo meteen als ze alle vaccinaties hebben gehad samen met Morris bij Martien trainen. Ook voor ons gaat het nu weer beginnen met trainen zindelijk maken en bench training OMG en dan is het zover dat het wat makkelijker word en verlaat ze ons voor een decadent leventje in THE FRANCE!!

26 Juni 2022

Gisteren en vandaag zijn de reutjes van het nestje vertrokken naar hun nieuwe baasjes, dat is altijd lastig de eerste die vertrekken. Van de ene kant is het tijd voor de pups maar ook voor ons want het vele werk ga je wel merken, maar ja het zijn ook ons "eigen pupkus" die jezelf op de wereld hebt gezet. Op de dag van vertrek laten we de pup altijd bij ons in de kamer voordat ze gaan en samen met mamma Roxxi hebben we dan nog ff quality time saampjes. Gisteren is Dax bandje blauw opgehaald door Janne Kee en Jochem uit Eindhoven zij gaan hem Morris noemen en komen ook bij Martien trainen. En vandaag vertrok onze bofkont Duke met Johan en Melanie en hun zonen naar Noordwijk en zij noemen hem Nox. Geen groter plezier voor een Flatcoated als aan zee wonen! Martien en ik wensen hun allemaal heel veel plezier met hun pup, de eerste berichten terug klinken positief!

19 Juni 2022

Dit is het laatste klusje van vandaag het was me het weekeinde wel, vrijdag hadden we de puppytest omdat het zo warm werd voorspeld zijn we s’ morgens vroeg begonnen. De testers Meta en Angelique moesten beide nog ruim een uur rijden dus 9 uur beginnen was helemaal prima. Ook deze keer ging het vrij goed met de pups achterin de bench in de auto. Daarna het hekwerkje opgezet in de schaduw en uit het zicht van de test, en na een lekker bakje koffie met wat lekkers erbij aan de slag. Voor de foto’s maken was het niet ideaal met de zon en nog veel schaduwvlakken maar dat mag de pret niet drukken. Alle pups kwamen goed door de testjes en zoals wijzelf ook hadden gezien is er niet veel verschil in de karaktertjes en allemaal hebben ze veel plezier in het apporteren en werken. De een is misschien wat eerder afgeleid of te fanatiek maar ze willen hun best doen en zijn heel makkelijk te interesseren voor te luisteren. Zaterdag was mijn verjaardag en dat met die hitte pufffff en ook Rhodeetje en Liam het hele weekeinde bij ons. Die doen niets liever als de hele dag puppy knuffelen en we hebben Rhode  belooft dat Pupje roze die bij ons blijft tot 18 Augustus omdat die naar Zuid-Frankrijk verhuist een keertje mee naar haar schooltje mag. Vandaag waren Nicole en Philip het eerste die hoorde welk pupje bij hun komt wonen en zo grappig Philip had in de kleur van het bandje zijn shirt aangepast in de hoop dat dat zou helpen. Laat dat nou ook nog zo zijn zo grappig hoe grote mannen klein jongetjes worden haha! Daarna toen Rhode en Liam ook weer waren opgehaald aan de slag om ook aan alle andere mensen op de hoogte te brengen. Het lijkt erop aan de reacties te zien dat we goede keuzes hebben gemaakt. We gaan ons laatste weekje in met alle 5  de pupjes. Dan gaat weer de tijd in van zindelijk maken en opvoeden met ons Fransoosje!

12 Juni 2022

Het was een spannend avontuurlijk weekeinde voor onze “pupkus” vrijdag kwam eerst de DA voor hun eerste vaccinatie en algehele gezondheid controle. Ze zij allemaal goed gekeurd maar daar waren we ook niet bang voor, bij jongetjes moeten nog wel de balletjes indalen, maar dat kan soms wel tot een half jaar duren voordat het zover is. Rudy onze DA vond het net als wijzelf een heel vrij open en relaxt nestje. Geen grote verschillen lijken er te zijn tussen de pups soms denk je wel eens op een dag, nou nou dat is er eentje maar de andere dag is het net andersom. Ook met de vaccinatie net als met het chippen gaf er niet een geluid ze leken heel relaxt. Zo ook vandaag we hebben ze voor het eerst achter in de auto in de bench meegenomen naar een veldje en wat water. Met andere nestjes hebben we wel eens gehad dat mensen in de buurt kwamen kijken wat we aan het doen waren zo gilde ze het uit van de spanning. Maar niet dit nestje oh gaan we een stukje rijden nou prima toch wij vinden het best hoor zolang mamma Roxxi ook meegaat! Op het eerste veldje heeft Martien een paar keer geschoten met een alarmpistooltje en ook daar bleven ze rustig onder sommige keken een keertje op zo wat is dat voor een geluid maar geen angstige reacties. Daarna weer in de auto naar een ander plekje waar ook water bij is. Ook dat ging prima we zijn wel eens met een ander nestje daar geweest maar dat was niet zo relaxt binnen een mum van tijd waren ze alle kanten op en dat was zo niet grappig. Maar met deze 5 kanjers ging dat ook heel goed. Ze blijven heel goed bij mamma Roxxi en die waakt er ook goed over en als ik mijn puppystem opzet komen zo ook allemaal achter mij aan haha! Nu is alles in diepe rust met avontuurlijke dromen.

8 Juni 2022

“Niet grappig” zegt mijn kleinzoon Liam van 3 jaar als je hem wat plaagt, maar die uitspraak is ook op het weer van de laatste dagen van toepassing. We hebben wat afgesjouwd met de pups gisteren en vandaag. In het tuintje dan weer in het houten huisje maar daar ook niet te lang dan weer naar de huiskamer en zo ging het maar door. Je wil graag dat ze zich wat ontplooien en kunnen spelen maar ook moet je uitkijken dat ze niet nat en te koud worden. Het zijn nog maar zo’n kleine hummeltjes, maar wel echte bikkeltjes alle 5. Vandaag zijn ze allemaal gechipt en is er DNA afgenomen maar ze hebben geen kik gegeven. Ook heb ik gisteren ontlasting opgevangen en naar de dierenarts gebracht. We waren niet tevreden over de ontlasting en we willen daar geen enkel risico mee lopen. S’ middags  belde de dierenarts nadat het op kweek was gezet, maar er was niets aanwijsbaar te zien, gelukkig maar, dus geen antibiotica nodig. Nu wel wat pilletjes voor 4 dagen om het darmstelsel wat tot rust te brengen. Als het nu maar eens wat beter weer word zal het wel goedkomen. Vrijdag komt de dierenarts naar ons om de 6 weken vaccinatie te geven en alle pups te controleren, ook brengt hij dan de Europese paspoortjes mee. Het gaat nu toch wel snel  realiseer ik me als ik het zo opschrijf nog een paar weken om om van ze te genieten, oh ja ons Frans madameke blijft nog een tijdje langer haha!

5 Juni 2022

Wat een ongelooflijk druilweer zeg is het vandaag dat is wel echt heel erg balen buiten in het tuintje een hele overkapping gezet, en wat denk je die krengen gaan elke keer net daarlangs liggen zodat ze harstikke nat worden. Dat is geen goed idee dus nu is het heen en weer sjouwen van ff onder de tent, het schuurtje en een voor en eventjes mee naar binnen. Ze doen het goed, sommige zijn wat aan de diarree daar hebben we wat voor gehaald maar duurt het wat langer dan gaan we wat proberen op te vangen en ff naar de dierenarts brengen om te kijken welke antibiotica er voor nodig is. Alle pups zijn altijd snel aan de diarree dat moet niet te lang duren maar belangrijker is om te kijken dat ze levendig zijn en blijven spelen. En dat doen ze volop, hopelijk word het de komende dagen wat beter weer dat is voor allemaal toch wat leuker. Gisteren en vanmorgen hebben we bezoek gehad van de a.s. baasjes en gelukkig was het toen nog droog, de meeste hebben alles klaar staan en kunnen niet wachten tot hun pupje mee naar huis mag, ik zou zeggen geniet deze weken nog maar lekker van jullie nachtrust en tijd want het kan soms hard werken zijn in het begin met zo’n klein monstertje in huis.

1 Juni 2022

Vanaf vandaag zijn de puppy’s verhuist naar het tuintje en het puppy huisje voor s’ nachts.  Het werd ook tijd want het begon echt te ruiken in de kamer. Roxxi is nagenoeg gestopt met melk geven ze gaat soms nog eventjes liggen voor het toetje na de brokjes maar fijn vind ze het niet meer. Het was enkele dagen te fris vooral door de scherpe wind die er stond en we willen dan geen enkel risico lopen op een longontsteking. Ze groeien wel als kool en het gaat ook supergoed maar ze zijn gewoon nog wel erg kwetsbaar. Nu kun je ook steeds meer de ontwikkeling van de pup volgen. Wat ons wel opvalt is dat ze niet zoveel verschillen van elkaar lijkt het tot nu. De reutjes zijn wel boefjes en klierkoppen af en toe maar dat is in de de mensenwereld ook zo, haha! We zijn zijn echt content met dit nestje. Martien heeft vandaag van alle puppy’s de nageltjes geknipt en ook dat ging van een leien dakje. Soms heb je wel eens dat ze echt spartelend en wel weg willen, maar nu gaven ze zich meteen over zo van oke als dat moet kom maar op. Vandaag hebben we ook bericht gehad dat volgende week woensdag de 8ste de chipper komt van De Raad Van Beheer. Het gaat nu ineens snel we moeten er maar eens van gaan genieten we hopen dat het weer meewerkt dan gaat dat zeker lukken.

28 Mei 2022

De pups zijn nu ruim 4 weken en maken het prima. Vrijdag zijn ze weer allemaal ontwormt en het gaat heel goed om ze aan de geweekte brokjes te laten wennen. De eerste dag kregen ze het 1x per dag en nu 3x en tussendoor nog wat melk bij Roxxi. Omdat het zo goed gaat brengen we de volgende week de brokjes naar 4x want Roxxi geeft duidelijk aan dat ze het drinken niet meer fijn vind. Normaal zitten ze rond de 4 weken buiten en in het tuinhuisje maar het is zo een gemene scherpe wind, dat we ze wel rondom het middaguur eventjes buiten laten wennen, maar de spanningsboog is nog zo laag dat ze dan al snel in slaap vallen, en door de wind vinden we het dan toch nog wat te link. Dus na een tijdje brengen we ze dan maar weer naar binnen.  Als het goed is gaat het midden volgende week wat warmer worden en minder wind vooral, dus dan gaat de verhuizing naar het tuinhuisje en het tuintje dan maar plaatsvinden. We hebben een telefoontje gehad van de FRC dat de puppytest vrijdag 17 Juni en dan gaan de pups daarna al weer snel naar hun baasjes verhuizen. Het gaat allemaal zo snel weer dat komt ook wel denk ik omdat het zo’n makkelijk nestje is. We duimen dat het zo voorspoedig blijft gaan!

22 Mei 2022

Iedere dag komt er meer beleving in de werpkist, de pups stappen steeds steviger rond en laten met piepen en kleine blafjes steeds meer horen als ze iets willen en dat is voornamelijk honger we willen drinken mamma! Je merkt aan Roxxi dat ze het steeds minder fijn vindt, de pups hebben al kleine tandjes en het zuigen gaat ook steeds harder. Maar er is niks beter voor de pups als moedermelk dus nog eventjes volhouden Roxxi. Deze week gaan we starten met geweekte brokjes en langzaam aan word dan het drinken bij mamma afgebouwd. Het was druk  dit weekend met bezoekjes en het is leuk om te zien dat de baasjes er ook zo van genieten om de pupjes op te zien groeien. Marijke Leonie en Doeke van pappa Thorben zijn ook geweest en vinden het ook een heel mooi nestje. Zij gaan binnenkort naar Amerika waar ook een aantal pups van hun dekreuen wonen en gaan ook daar naar een hondenshow. Als ze weer terugkomen zijn onze pups alweer 7 weken maar we gaan ze goed op de hoogte houden via de site en FB.

17 Mei 2022

Na een heel zonnig weekeinde waarin er een paar nieuwe baasjes voor de pups op bezoek zijn geweest was de poging om de site te bewerken mislukt. Met hulp van Kayleigh en Michel is het weer gelukt om verder te gaan. Het valt ook niet mee om het allemaal te begrijpen maar vol goede moed gaan we weer verder . De pups doen het geweldig ze drinken goed bij Roxxi en gaan wiebelend en waggelend door de werpkist. De oogjes zijn goed open en de nageltjes zijn al vlijmscherp morgen maar eens kijken dat we ze gaan knippen. In het weekeinde gaan we denken starten met geweekte brokjes eventjes afwachten hoe dat gaat.

12 Mei 2022

Nadat we alles weer hebben gesopt en ontsmet en ook de pups hebben ontwormt mezelf na een lange dag werken toch weer eventjes tijd ingeruimd om de site bij te houden. Maandag zijn we naar de dierenarts geweest om de hechtingen van de keizersnede bij Roxxi te verwijderen. Het zag er allemaal heel mooi en rustig uit de wond, ze heeft er eigenlijk helemaal geen last van gehad. De pups groeien als kool want Roxxi heeft meer als voldoende melk, zelf wil ze ook goed eten maar wel alleen brokken gemengd met Renske. Maar dat mag ook ze mag lekker verwend worden. Vanaf het komend weekend komen de a.s. nieuwe baasjes op kraamvisite op een gezin na omdat er een pupje naar Zuid Frankrijk gaat. Marijke en Leonie van Thorben hebben daar vrienden wonen die pasgeleden een pup hebben verloren en daar veel verdriet van hebben. Nu wilde hun graag dat een pupje van Thorben naar hun gaat en daar hebben we begrip voor. Dit pupje zal wel langer bij ons blijven want pups mogen pas na 15 weken naar het buitenland, dus oh jeetje weer een pup de eerste stapjes leren in de grote wereld. Word een drukke zomer, maar ook wel weer zin in!

5 Mei 2022

Morgen worden de puppy’s alweer een week en het gaat harstikke goed! ze groeien als kool en morgen verwacht ik dat de eerste alweer  het gewicht van 1 kilo aantikken. Het helpt natuurlijk dat het niet zo’n heel groot nestje is zodat er ruimschoots voldoende melk in de melkbar is. Roxxi is een geboren moederke, ze regelt het tot nu toe eigenlijk allemaal zelf. Ze stapt zelf de werpkist in en uit om te voeden. Na het voeden krijgen de puppy’s een grondige poetsbeurt kontjes en buikjes worden grondig afgelikt en gemasseerd zodat de darmpjes goed gaan werken. Happy en Joy tonen niet erg veel belangstelling tot nu toe als ze binnen zijn, af en toe kijken ze een keertje over de rand van de werpkist maar dat vind Roxxi prima. We hopen dat alles zo voorspoedig blijft gaan.

2 MEI 2022

Vrijdag 29 April zijn de Puppy’s van Roxxi en Thorben geboren, het ging heel voorspoedig s’middags is Roxxi nog mee geweest naar de DA voor een laatste check en was er nog geen teken dat de bevalling eraan zat te komen. Maar in de auto is haar vruchtwater gebroken en anderhalf uur later was de eerste pup er al, supersnel voor een eerste nestje. Het was een stuitligging en na een aantal persweeën heb ik haar geholpen om geboren te worden. De eerste was een teefje daarna volgde 2 reutjes en weer een teefje. Nummer 4 was er om 20:30 en daarna was het stil Roxxi liet de puppy’s goed drinken en de weeën leken over maar er waren er op de echo toch 5 gezien??? Toen er om 24:00 uur nog geen nieuwe weeën waren hebben we de DA gebeld en in overleg besloten om naar de kliniek te gaan om een foto te maken of er inderdaad nog 1 moet komen. En jawel hoor nog 1 pup in het geboortekanaal te zien na een injectie om te kijken of de persweeën opgang konden worden gebracht was er na 20 minuten nog geen pup dus samen met de DA besloten voor een keizersnede. En inderdaad een kerngezond teefje. Dus in totaal 2 reutjes en 3 teefjes een mooi nestje waar we heel blij mee zijn. Roxxi heeft totaal geen last van de wond en verzorgd haar puppy’s heel liefdevol!