PUPPYALBUM MEI 2022

In mei 2022 zullen als alles goed gaat Roxxi en Thorben een nestje krijgen.

17 Mei 2022

Na een heel zonnig weekeinde waarin er een paar nieuwe baasjes voor de pups op bezoek zijn geweest was de poging om de site te bewerken mislukt. Met hulp van Kayleigh en Michel is het weer gelukt om verder te gaan. Het valt ook niet mee om het allemaal te begrijpen maar vol goede moed gaan we weer verder . De pups doen het geweldig ze drinken goed bij Roxxi en gaan wiebelend en waggelend door de werpkist. De oogjes zijn goed open en de nageltjes zijn al vlijmscherp morgen maar eens kijken dat we ze gaan knippen. In het weekeinde gaan we denken starten met geweekte brokjes eventjes afwachten hoe dat gaat.

12 Mei 2022

Nadat we alles weer hebben gesopt en ontsmet en ook de pups hebben ontwormt mezelf na een lange dag werken toch weer eventjes tijd ingeruimd om de site bij te houden. Maandag zijn we naar de dierenarts geweest om de hechtingen van de keizersnede bij Roxxi te verwijderen. Het zag er allemaal heel mooi en rustig uit de wond, ze heeft er eigenlijk helemaal geen last van gehad. De pups groeien als kool want Roxxi heeft meer als voldoende melk, zelf wil ze ook goed eten maar wel alleen brokken gemengd met Renske. Maar dat mag ook ze mag lekker verwend worden. Vanaf het komend weekend komen de a.s. nieuwe baasjes op kraamvisite op een gezin na omdat er een pupje naar Zuid Frankrijk gaat. Marijke en Leonie van Thorben hebben daar vrienden wonen die pasgeleden een pup hebben verloren en daar veel verdriet van hebben. Nu wilde hun graag dat een pupje van Thorben naar hun gaat en daar hebben we begrip voor. Dit pupje zal wel langer bij ons blijven want pups mogen pas na 15 weken naar het buitenland, dus oh jeetje weer een pup de eerste stapjes leren in de grote wereld. Word een drukke zomer, maar ook wel weer zin in!

5 Mei 2022

Morgen worden de puppy’s alweer een week en het gaat harstikke goed! ze groeien als kool en morgen verwacht ik dat de eerste alweer  het gewicht van 1 kilo aantikken. Het helpt natuurlijk dat het niet zo’n heel groot nestje is zodat er ruimschoots voldoende melk in de melkbar is. Roxxi is een geboren moederke, ze regelt het tot nu toe eigenlijk allemaal zelf. Ze stapt zelf de werpkist in en uit om te voeden. Na het voeden krijgen de puppy’s een grondige poetsbeurt kontjes en buikjes worden grondig afgelikt en gemasseerd zodat de darmpjes goed gaan werken. Happy en Joy tonen niet erg veel belangstelling tot nu toe als ze binnen zijn, af en toe kijken ze een keertje over de rand van de werpkist maar dat vind Roxxi prima. We hopen dat alles zo voorspoedig blijft gaan.

2 MEI 2022

Vrijdag 29 April zijn de Puppy’s van Roxxi en Thorben geboren, het ging heel voorspoedig s’middags is Roxxi nog mee geweest naar de DA voor een laatste check en was er nog geen teken dat de bevalling eraan zat te komen. Maar in de auto is haar vruchtwater gebroken en anderhalf uur later was de eerste pup er al, supersnel voor een eerste nestje. Het was een stuitligging en na een aantal persweeën heb ik haar geholpen om geboren te worden. De eerste was een teefje daarna volgde 2 reutjes en weer een teefje. Nummer 4 was er om 20:30 en daarna was het stil Roxxi liet de puppy’s goed drinken en de weeën leken over maar er waren er op de echo toch 5 gezien??? Toen er om 24:00 uur nog geen nieuwe weeën waren hebben we de DA gebeld en in overleg besloten om naar de kliniek te gaan om een foto te maken of er inderdaad nog 1 moet komen. En jawel hoor nog 1 pup in het geboortekanaal te zien na een injectie om te kijken of de persweeën opgang konden worden gebracht was er na 20 minuten nog geen pup dus samen met de DA besloten voor een keizersnede. En inderdaad een kerngezond teefje. Dus in totaal 2 reutjes en 3 teefjes een mooi nestje waar we heel blij mee zijn. Roxxi heeft totaal geen last van de wond en verzorgd haar puppy’s heel liefdevol!