PUPPYALBUM

12 Juni 2022

Het was een spannend avontuurlijk weekeinde voor onze “pupkus” vrijdag kwam eerst de DA voor hun eerste vaccinatie en algehele gezondheid controle. Ze zij allemaal goed gekeurd maar daar waren we ook niet bang voor, bij jongetjes moeten nog wel de balletjes indalen, maar dat kan soms wel tot een half jaar duren voordat het zover is. Rudy onze DA vond het net als wijzelf een heel vrij open en relaxt nestje. Geen grote verschillen lijken er te zijn tussen de pups soms denk je wel eens op een dag, nou nou dat is er eentje maar de andere dag is het net andersom. Ook met de vaccinatie net als met het chippen gaf er niet een geluid ze leken heel relaxt. Zo ook vandaag we hebben ze voor het eerst achter in de auto in de bench meegenomen naar een veldje en wat water. Met andere nestjes hebben we wel eens gehad dat mensen in de buurt kwamen kijken wat we aan het doen waren zo gilde ze het uit van de spanning. Maar niet dit nestje oh gaan we een stukje rijden nou prima toch wij vinden het best hoor zolang mamma Roxxi ook meegaat! Op het eerste veldje heeft Martien een paar keer geschoten met een alarmpistooltje en ook daar bleven ze rustig onder sommige keken een keertje op zo wat is dat voor een geluid maar geen angstige reacties. Daarna weer in de auto naar een ander plekje waar ook water bij is. Ook dat ging prima we zijn wel eens met een ander nestje daar geweest maar dat was niet zo relaxt binnen een mum van tijd waren ze alle kanten op en dat was zo niet grappig. Maar met deze 5 kanjers ging dat ook heel goed. Ze blijven heel goed bij mamma Roxxi en die waakt er ook goed over en als ik mijn puppystem opzet komen zo ook allemaal achter mij aan haha! Nu is alles in diepe rust met avontuurlijke dromen.

7-02-2021

Dit weekend is hopelijk een weekend om te herinneren, een prachtig landschap met een dikke laag sneeuw die we in jaren niet meer hebben gezien.

Maar voor ons een speciaal weekend omdat Happy op vrijdag en op zaterdag succesvol is gedekt. Beide keren waren ze na de dekking goed gekoppeld, nu natuurlijk afwachten of ze drachtig is, we willen de echo 3 Maart plannen en als dat positief is zullen er 9 April puppy’s zijn!!

20-8-2020

We hebben vandaag een echo gehad met Roxxi, en helaas is gebleken dat Roxxi NIET drachtig is. Heel erg spijtig voor een ieder op de wachtlijst en voor Familie Wapenaar van Tristan en voor ons. We hadden hoge verwachtingen voor dit nestjes.

                         Eerstvolgend nestje is nu gepland met Happy in het voorjaar van 2021!

4-5-2019

En ook vandaag gaan er weer 2 pups naar hun nieuwe baasjes vertrekken, eerst was het aan de beurt aan het teefje bandje geel All-In Black Passion Blossom door de nieuwe baasjes Carmen en Roswitha uit Rotterdam genoemd Bowie. Zij hebben er echt naar toegeleeft en zijn ook vanuit Rotterdam meedere keren op bezoek geweest. Na het officiele gedeelte hebben zij haar liefdevol meegenomen naar Rotterdam. S’ middags was het de beurt aan bandje bruin All-In Black Passion Bitz hij werd opgehaald door Lilian en Bernard uit Bakel zij hebben ook al een hele tijd uitgekeken naar een nieuw huisgenootje zij gaan hem Juna noemen. Wij wensen Bowie en Juna een heel fijn leven toe met hun baasjes.

3 – 5 – 2019

Vandaag zijn de eerste twee pups vertrokken naar de nieuwe baasjes en morgen gaan er ook weer twee. We, de pups, de nieuwe baasjes, en wijzelf, zijn er aan toe en toch is het elke keer weer moeilijk snik snik. Eerst vertrok vanmorgen onze grote beer bandje oranje hij vertrok naar Kerstin en Cees en hun kinderen naar Den Haag. Hij gaat daar op zeker een fantastisch leven krijgen ze wonen tegenover de duinen en de zee en waar kun je nu een Flatcoat het meest plezier doen, juist ja zwemmen in de zee. Heel veel succes daar Moos zo gaan ze hem noemen. Een paar uur later kwam Carla met haar prachtige grote meiden bandje rood ophalen, ook daar hebben we heel veel vertrouwen in,  Sammie zo gaat hij heten,  zal wel uit moeten kijken dat hij niet word dood geknuffeld met al die vrouwen daar in huis. Ook Sammie wensen we heel veel succes daar in Limburg.

1 – 5 -2019

Woensdag was dan de puppytest van het nest van Tristan en Happy, we konden gelukkig weer bij mijn collega Hans Leenders in Gerwen terecht. Hij heeft lekker een grote tuin met veel gras. Voor de pups werd het de eerste keer met zijn allen inde auto, en dat ging vrij goed, na een paar kilometer begonnen er een paar wat te piepen maar ze waren zeker niet paniekerig. Het was droog weer een graad 16 met een fris windje maar ondertussen zijn de pups zoveel buiten geweest dat het wel alemaal  bikkeltjes zijn geworden. Meta en Angelique waren de testers van de FRC en na een kop koffie gingen ze aan de slag. Voor iedere pup namen ze ruim de tijd en erna een uitgebreid overleg over het pupje wat vond jij, wat zag jij enz. Op de helft hebben we lekker geluncht en zo halverwege de middag waren ze klaar. Meta en Angelique waren heel erg tevreden over het nestje ze vonden het een heel evenwichtig stabiel nestje en wij waren daar erg blij mee.  Moe en voldaan togen we weer met het 9tal richting Breugel.

28 -4- 2019

Vandaag zijn Marijke Wapenaar en Leonie haar dochter op bezoek geweest, zij zijn de baasjes van Pappa Tristan en dol op puppy knuffelen. Het is altijd super gezellig als hun komen je raakt niet uitgepraat zei hebben beide ook veel kennis over Flatcoats en kennen heel veel mensen uit het honden wereldje. Ook leven ze altijd heel erg mee met het nestje en staan voor alle nieuwe baasjes klaar met raad en daad. Ze hadden ook voor alle nieuwe baasjes een leuke attentie bij, een geborduurde handdoek, erg aardig van ze.  Nu a.s. woensdag nog de puppytest en dan samen met die uitslag brainstormen welke pup het beste bij welk gezin past, ook komt dan het afscheid nemen steeds dichterbij wat altijd heel dubbel is, blij dat het weer wat rustiger word maar je gaat ze ook missen!!

24 – 4- 2019

De dierenarts is langs geweest en heeft de pups gecheckt en ingeent, ze was onder de indruk zoals onze pupkus erbij zitten in het kleine speelparadijsje. Ze maakt het regelmatig anders mee zei ze, dat is wel fijn om eens te horen van een professional. We doen er ook echt ons best voor om alles goed zuiver te houden, en met slecht weer is het ook een gedoe het heen en weer gesjouw met de pups dan weer naar binnen dan weer naar buiten. Maar we doen het graag!

23-4-2019

Vandaag weer een heerlijk dagje wat boffen wij en de pups toch, met de paasdagen en ook vandaag weer lekker veel puppybezoek en het lijkt wel of ze helemaal genieten van alle aandacht die ze krijgen. De hele dag door zijn er geluiden rondom ze, dan blaast Martien met de bladblazer alles van de stoep, eventjes later komt de vuilnisman en stopt net langs het hekwerk waar ze achter zitten om de containers te legen. Het lijkt ze allemaal niks te deren.  Het zijn ook zo’n scheetjes het ene moment zijn ze aan het knokken met elkaar en eventjes later liggen ze helemaal verknocht en verstrengeld met elkaar te slapen. De tijd lijkt te vliegen morgen komt de dierenarts en vrijdag de chipper. Voor we goed en wel beseffen is het al weer voorbij en word het ook weer wat rustiger voor ons maar gaan we ze ook verschrikkelijk missen.

21-4-2019

Vandaag was het een stralende dag op de verjaardag van Martien, gisteravond was Rhode al komen logeren dus eerst vanmorgen voor Opa gezongen en toen snel naar de pups om ze eten te geven. Rhodeetje vind de pups nog steeds leuk maar ook irritant want ze doen happen en met de nageltjes krabben. Dus bij Opa op schoot om met de pups te knuffelen. Wat boffen wij en de pups met het mooie weer. Vandaag was het natuurlijk ook bezoekdag van de nieuwe baasjes. We zijn blij om te horen dat ze het heel leuk vinden zoals de pups er buiten bijzitten. Het lijkt wel een speelparadijsje zei iemand. Met al het mooie weer en mijn vrije dagen ziet het er allemaal goed uit.

17-4-2019

Jippie, de pups zitten buiten in de speelweide! Superfijn voor de pups ze hebben veel meer ruimte en genieten daar volop van, ze ravotten wat af, zo leuk om te zien. Heel eerlijk was ik ook heel blij, het scheelt toch wel  of  je wel  of niet  s’morgens om half 6 voordat je gaat werken, met je handen in de stront zit. S’ nachts zitten ze dan in het puppyhuisje waar we dan nog de warmtelamp aan hebben omdat het wel flink afkoelt. Ze doen het echt heel goed het is een heel evenwichtig gelijkmatig nestje met eigenlijk zoals het nu lijkt niet echte uitschieters tussen. Martien heeft vandaag bij de poort voor het eerst met een alarmpistooltje geschoten, niet eentje had een schrik reactie echte bikkels haha. Nog 2 daagjes werken en dan begint de Meivakantie en begint ook voor mij het echte relaxte genieten.

14-4-2019

Vandaag is het zondag en s’morgens was het harstikke koud, dus de puppy’s naar buiten en naar het puppyhuisje is nog geen optie. Dat betekent flink aanpoten op dit moment, ze piesen poepen voortaan echt flink dus je kunt raden wat we s’ morgens aantreffen. De wasmachine draait overuren maar de berichten zijn redelijk positief dat tegen het eind van de week de temperatuur flink omhoog gaat. Dan word het allemaal wat makkelijker en kun je ze ook beter gaan observeren als ze buiten zijn. De pups groeien echt heel goed en als ze gegeten hebben ze helemaal van die bolle buikjes. dan is het nu ff flink rendrennen en bekvechten en plof daar liggen ze weer in diepe rust tot de volgende maaltijd!

Vandaag zijn de pups precies 4 weken dus weer tijd om ze te ontwormen dat betekent meestal wel weer een dagje aan de racekak maar dat hoort er nu eenmaal bij. Hopelijk morgen weer wat rustiger darmpjes. De laatste dagen zijn er veel veranderingen geweest voor de pups maar ze gaan er goed mee om. Eerst de veilige werpkist weg en daarvoor in de plaats een rekje met op de vloer 1 vetbed voor op te slapen. Dan de brokjes in de keuken opeten en vandaag voor het eerst de geweekte brokjes buiten opeten in tuin wat ook weer raar is op het gras. Maar dit nestje lijkt heel stabiel en evenwichtig te zijn. Vandaag weer veel bezoek gehad en gisteren was het natuurlijk puur genieten toen Rhode hier was logeren. Zo leuk om haar bezig te zien en ze nu al probeert om ze naar haar hand te zetten. Dat word nog wat als die wat ouder is, haha.

8-4-2019

Gisteren waren Marijke Wapenaar en dochter Leonie en Ari op bezoek om de puppy’s van hun Tristan en Happy te bewonderen. Het is altijd gezellig als hun komen en onder het genot van lekkere broodjes en een kop soep hebben we lekker bij gekletst. De pups doen het echt goed ze kunnen steeds beter de pap ophappen en dan natuurlijk ook weer meteen de darmpjes legen, haha. Vanmiddag na het werk hebben we de werpkist afgebroken en een hekwerkje opgezet zodat ze wat meer speelruimte hebben. Woensdag worden ze al weer 4 weken het gaat echt snel deze keer, dan nog ff in de huiskamer en dan gaan ze overdag in het tuintje en s’avonds  in het puppyhuisje.

6-4-2019

Vandaag weer vroeg uit de veren om alles weer spik en span schoon te maken voor de a.s. nieuwe baasjes. Het is nu wel meer werk voortaan want Happy vind het wel voort welletjes om alles bij te houden sinds ze aan de pap zijn. Dus s’morgens vroeg uit de veren om alles te verschonen en te ontsmetten, de pups in de keuken aan het papje en dan maar hopen dat ze daar ook hun behoefte doen en niet meteen als ze weer in de schone bak terug gezet worden. Dat gaat natuurlijk regelmatig mis maar dat hoort erbij!  Vanmiddag komen er weer nieuwe baasjes kijken dat is altijd gezellig. Nog eventjes volhouden over een dikke week als het goed weer blijft mogen ze af en toe naar buiten en word het makkelijker.

nageltjes knippen

En dan vandaag ook nog de nageltjes knippen, dat ging super makkelijk ze bleven er heel rustig onder. het was zo gepiept!

3 april 2019

Vandaag is het eindelijk zover dat de site weer werkt zoals we graag willen, dank daarvoor Kayleigh!  Wat gaat het toch hard met de pups, vandaag is het de eerste dag dat ze niet bij mamma Happy alleen maar drinken maar vanmiddag voor het eerst ook kennis gemaakt met een overheerlijk papje. Ze weten totaal niet wat er nu weer gaat gebeuren en voor de een of ander pupje is het spannender als voor de andere. Maar met wat hulp van ons leek het er toch op dat ze wel genoten van hun eerste maaltje!!

16 maart 2019

Na wat problemen met de site en onze site beheerster in het verre Nieuw Zeeland op vakantie, is de telefoon toch een fijn ding om problemen op te lossen, dank daarvoor Kaleigh. Maar onze puppen wauw wat doen die het goed ze groeien goed en komen iedere dag goed aan. Een teken dat het met de voeding van Happy wel snor zit, ook met haar gaat het goed, gisteren heeft ze eventjes wat dunne ontlasting gehad, maar vandaag  is het weer normaal. Happy eet tot nog goed en dat is heel fijn want ze is best een moeilijke tante met het eten. So far so good, Roxxi is het tegenovergestelde van haar en heeft eigenlijk nooit genoeg, dus die snapt er ook niks van dat Happy zo vaak op een dag eten krijgt. Happy vindt het prima dat Roxxi binnen is, maar ze mag  niet te dicht bij haar puppen komen dan gromt ze naar haar. Nog een tijdje wachten Roxxi als jij mamma wordt ben jij aan de beurt om extra vertroetelt te worden! Zoals jullie kunnen zien is het nog niet zoals ik zou willen vooral met de foto’s plaatsen maar dat is misschien ook wel onkunde van mij. Belangrijkste is dat ik er weer inkom om jullie op de hoogte te houden. finghers crosst dat het zo blijft!

13 maart 2019

Gisteravond zagen we al dat Happy zwaarder ging ademen en ze wilde de hele dag niets eten, dus maar besloten om op de bank bij haar te bivakeren die nacht. S’morgens om kwart voor 7 kwam het eerste pupje heel makkelijk lag ze daar ineens een heel mooi flink reutje wat weer snel werd opgevolgd door nr 2. Eigenlijk ging de hele bevalling zo netjes rustig na nr 4 een pauze van 1,5 uur tot de volgende werd geboren. om 10.40 werd het nestje kompleet door gemaakt door puppy nr 8. Wij helemaal blij dat alles zo goed was gegaan en na een time out om wat uit te rusten maar begonnen alles schoon te maken en te verschonen. Alle puppy’s deden het prima en begonnen meteen te drinken bij Happy die ook blij was dat alles achter de rug was. S’avonds lekker relaxen op de bank en toen Martien naar bed ging lekker nog onderuit om nog wat tv te kijken. Rond 23.00 uur hoorde ik Happy zo zwaar hijgen dat ik toch maar eens ging kijken in de werpkist en tot mijn grote verbazing lag daar een pup nog in het vruchtvlies met placenta. Wauw wat een verrassing Martien uit bed gegild haha want de pup voelde heel slap aan en had het heel zwaar. Martien is meteen begonnen met alle technieken die wij van Louisianne en Michele hebben geleerd en na een kwartiertje was hij erdoor een prachtig liverkleurig reutje. Nog steeds zwak maar ik ben er de hele tijd bijgebleven om het ieder uur aan de tepel te leggen en te laten drinken bij Happy. Halverwege de nacht was hij zover opgeknapt dat hijzelf de kracht had om naar Happy te kruipen om zelf te gaan drinken. Onze SUPERPUP.