PUPPYALBUM

23-4-2019

Vandaag weer een heerlijk dagje wat boffen wij en de pups toch, met de paasdagen en ook vandaag weer lekker veel puppybezoek en het lijkt wel of ze helemaal genieten van alle aandacht die ze krijgen. De hele dag door zijn er geluiden rondom ze, dan blaast Martien met de bladblazer alles van de stoep, eventjes later komt de vuilnisman en stopt net langs het hekwerk waar ze achter zitten om de containers te legen. Het lijkt ze allemaal niks te deren.  Het zijn ook zo’n scheetjes het ene moment zijn ze aan het knokken met elkaar en eventjes later liggen ze helemaal verknocht en verstrengeld met elkaar te slapen. De tijd lijkt te vliegen morgen komt de dierenarts en vrijdag de chipper. Voor we goed en wel beseffen is het al weer voorbij en word het ook weer wat rustiger voor ons maar gaan we ze ook verschrikkelijk missen.

21-4-2019

Vandaag was het een stralende dag op de verjaardag van Martien, gisteravond was Rhode al komen logeren dus eerst vanmorgen voor Opa gezongen en toen snel naar de pups om ze eten te geven. Rhodeetje vind de pups nog steeds leuk maar ook irritant want ze doen happen en met de nageltjes krabben. Dus bij Opa op schoot om met de pups te knuffelen. Wat boffen wij en de pups met het mooie weer. Vandaag was het natuurlijk ook bezoekdag van de nieuwe baasjes. We zijn blij om te horen dat ze het heel leuk vinden zoals de pups er buiten bijzitten. Het lijkt wel een speelparadijsje zei iemand. Met al het mooie weer en mijn vrije dagen ziet het er allemaal goed uit.

17-4-2019

Jippie, de pups zitten buiten in de speelweide! Superfijn voor de pups ze hebben veel meer ruimte en genieten daar volop van, ze ravotten wat af, zo leuk om te zien. Heel eerlijk was ik ook heel blij, het scheelt toch wel  of  je wel  of niet  s’morgens om half 6 voordat je gaat werken, met je handen in de stront zit. S’ nachts zitten ze dan in het puppyhuisje waar we dan nog de warmtelamp aan hebben omdat het wel flink afkoelt. Ze doen het echt heel goed het is een heel evenwichtig gelijkmatig nestje met eigenlijk zoals het nu lijkt niet echte uitschieters tussen. Martien heeft vandaag bij de poort voor het eerst met een alarmpistooltje geschoten, niet eentje had een schrik reactie echte bikkels haha. Nog 2 daagjes werken en dan begint de Meivakantie en begint ook voor mij het echte relaxte genieten.

14-4-2019

Vandaag is het zondag en s’morgens was het harstikke koud, dus de puppy’s naar buiten en naar het puppyhuisje is nog geen optie. Dat betekent flink aanpoten op dit moment, ze piesen poepen voortaan echt flink dus je kunt raden wat we s’ morgens aantreffen. De wasmachine draait overuren maar de berichten zijn redelijk positief dat tegen het eind van de week de temperatuur flink omhoog gaat. Dan word het allemaal wat makkelijker en kun je ze ook beter gaan observeren als ze buiten zijn. De pups groeien echt heel goed en als ze gegeten hebben ze helemaal van die bolle buikjes. dan is het nu ff flink rendrennen en bekvechten en plof daar liggen ze weer in diepe rust tot de volgende maaltijd!

Vandaag zijn de pups precies 4 weken dus weer tijd om ze te ontwormen dat betekent meestal wel weer een dagje aan de racekak maar dat hoort er nu eenmaal bij. Hopelijk morgen weer wat rustiger darmpjes. De laatste dagen zijn er veel veranderingen geweest voor de pups maar ze gaan er goed mee om. Eerst de veilige werpkist weg en daarvoor in de plaats een rekje met op de vloer 1 vetbed voor op te slapen. Dan de brokjes in de keuken opeten en vandaag voor het eerst de geweekte brokjes buiten opeten in tuin wat ook weer raar is op het gras. Maar dit nestje lijkt heel stabiel en evenwichtig te zijn. Vandaag weer veel bezoek gehad en gisteren was het natuurlijk puur genieten toen Rhode hier was logeren. Zo leuk om haar bezig te zien en ze nu al probeert om ze naar haar hand te zetten. Dat word nog wat als die wat ouder is, haha.

8-4-2019

Gisteren waren Marijke Wapenaar en dochter Leonie en Ari op bezoek om de puppy’s van hun Tristan en Happy te bewonderen. Het is altijd gezellig als hun komen en onder het genot van lekkere broodjes en een kop soep hebben we lekker bij gekletst. De pups doen het echt goed ze kunnen steeds beter de pap ophappen en dan natuurlijk ook weer meteen de darmpjes legen, haha. Vanmiddag na het werk hebben we de werpkist afgebroken en een hekwerkje opgezet zodat ze wat meer speelruimte hebben. Woensdag worden ze al weer 4 weken het gaat echt snel deze keer, dan nog ff in de huiskamer en dan gaan ze overdag in het tuintje en s’avonds  in het puppyhuisje.

6-4-2019

Vandaag weer vroeg uit de veren om alles weer spik en span schoon te maken voor de a.s. nieuwe baasjes. Het is nu wel meer werk voortaan want Happy vind het wel voort welletjes om alles bij te houden sinds ze aan de pap zijn. Dus s’morgens vroeg uit de veren om alles te verschonen en te ontsmetten, de pups in de keuken aan het papje en dan maar hopen dat ze daar ook hun behoefte doen en niet meteen als ze weer in de schone bak terug gezet worden. Dat gaat natuurlijk regelmatig mis maar dat hoort erbij!  Vanmiddag komen er weer nieuwe baasjes kijken dat is altijd gezellig. Nog eventjes volhouden over een dikke week als het goed weer blijft mogen ze af en toe naar buiten en word het makkelijker.

nageltjes knippen

En dan vandaag ook nog de nageltjes knippen, dat ging super makkelijk ze bleven er heel rustig onder. het was zo gepiept!

3 april 2019

Vandaag is het eindelijk zover dat de site weer werkt zoals we graag willen, dank daarvoor Kayleigh!  Wat gaat het toch hard met de pups, vandaag is het de eerste dag dat ze niet bij mamma Happy alleen maar drinken maar vanmiddag voor het eerst ook kennis gemaakt met een overheerlijk papje. Ze weten totaal niet wat er nu weer gaat gebeuren en voor de een of ander pupje is het spannender als voor de andere. Maar met wat hulp van ons leek het er toch op dat ze wel genoten van hun eerste maaltje!!

16 maart 2019

Na wat problemen met de site en onze site beheerster in het verre Nieuw Zeeland op vakantie, is de telefoon toch een fijn ding om problemen op te lossen, dank daarvoor Kaleigh. Maar onze puppen wauw wat doen die het goed ze groeien goed en komen iedere dag goed aan. Een teken dat het met de voeding van Happy wel snor zit, ook met haar gaat het goed, gisteren heeft ze eventjes wat dunne ontlasting gehad, maar vandaag  is het weer normaal. Happy eet tot nog goed en dat is heel fijn want ze is best een moeilijke tante met het eten. So far so good, Roxxi is het tegenovergestelde van haar en heeft eigenlijk nooit genoeg, dus die snapt er ook niks van dat Happy zo vaak op een dag eten krijgt. Happy vindt het prima dat Roxxi binnen is, maar ze mag  niet te dicht bij haar puppen komen dan gromt ze naar haar. Nog een tijdje wachten Roxxi als jij mamma wordt ben jij aan de beurt om extra vertroetelt te worden! Zoals jullie kunnen zien is het nog niet zoals ik zou willen vooral met de foto’s plaatsen maar dat is misschien ook wel onkunde van mij. Belangrijkste is dat ik er weer inkom om jullie op de hoogte te houden. finghers crosst dat het zo blijft!

13 maart 2019

Gisteravond zagen we al dat Happy zwaarder ging ademen en ze wilde de hele dag niets eten, dus maar besloten om op de bank bij haar te bivakeren die nacht. S’morgens om kwart voor 7 kwam het eerste pupje heel makkelijk lag ze daar ineens een heel mooi flink reutje wat weer snel werd opgevolgd door nr 2. Eigenlijk ging de hele bevalling zo netjes rustig na nr 4 een pauze van 1,5 uur tot de volgende werd geboren. om 10.40 werd het nestje kompleet door gemaakt door puppy nr 8. Wij helemaal blij dat alles zo goed was gegaan en na een time out om wat uit te rusten maar begonnen alles schoon te maken en te verschonen. Alle puppy’s deden het prima en begonnen meteen te drinken bij Happy die ook blij was dat alles achter de rug was. S’avonds lekker relaxen op de bank en toen Martien naar bed ging lekker nog onderuit om nog wat tv te kijken. Rond 23.00 uur hoorde ik Happy zo zwaar hijgen dat ik toch maar eens ging kijken in de werpkist en tot mijn grote verbazing lag daar een pup nog in het vruchtvlies met placenta. Wauw wat een verrassing Martien uit bed gegild haha want de pup voelde heel slap aan en had het heel zwaar. Martien is meteen begonnen met alle technieken die wij van Louisianne en Michele hebben geleerd en na een kwartiertje was hij erdoor een prachtig liverkleurig reutje. Nog steeds zwak maar ik ben er de hele tijd bijgebleven om het ieder uur aan de tepel te leggen en te laten drinken bij Happy. Halverwege de nacht was hij zover opgeknapt dat hijzelf de kracht had om naar Happy te kruipen om zelf te gaan drinken. Onze SUPERPUP.